History
-
Vid bakning av tunnbröd kavlas degen först ut med randkavel. Randkaveln tar med sig mjölet och man slipper deg som fastnar. Den har ursvarvade ränder som fylls med mjöl och sedan tar det med sig när man kavlar. Det är praktiskt för att de tunna kakorna inte ska fastna
på bakbordet.
Därefter används kruskaveln att göra mönster.
Produktion: 1850 - 1900
Användning: 1850 - 1930
- Ägare av original, ortSverige Bohuslän Västra Götaland Uddevalla Lane-Ryr Vigansröd Göteborgs och Bohus län
Accession: 1939
Gåva- Givare till museetSvensson, Kornelia
Classification
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- IdentifierUM004352
- Part of collectionS14UM Kulturhistoriska samlingen
- Owner of collectionBohusläns museum
- InstitutionBohusläns museum
- Date publishedMay 18, 2023
- Date updatedMay 22, 2023
- DIMU-CODE0210213537113
- UUID7d75e5ff-60a8-4d50-9222-7612ecfc3844
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».