Digitalt Museum Digitalt Museum

Om objektet

Benämning:
6-pundigt eldrör (Sakord)
Eldrör till 6-p kanon, 1812, Westfalen, krigsbyte (Preciserat sakord)

Historik:
Produktion:
Accession:
Givare till museet, säker: Stockholms tygförråd
Givare, ort, säker: Sverige (SE), Stockholm, Stockholm

Avbildade (namn):
Monogram, initialer, vapensköld, påskrift: Jerome Napoleons namnchiffer

Avbildade orter:
Monogram, initialer, vapensköld, påskrift, ort: Danmark (DK)

Beskrivning:
Grupp A I.

Med konung Jerome Napoleons namnchiffer, bokstäverna J. N. samt årtalet 1812 å kammarstycket. Tillhör det under kriget mot Frankrike år 1813 erhållna krigsbytet (Westfalen var en satellitstat till Frankrike). Märkt vänster tapp "P 905", höger tapp "No 7".

Påförd text:
Påskrift: x

Identifikationsnr:
AM.010163

Institution:
Armémuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Armémuseum

Museets webbplats:
www.armemuseum.se

I Armémuseums samlingar finns över 100000 föremål och innehållet spänner över allt från små uniformsdetaljer till stora stridsfordon samt troféer tagna direkt på slagfältet.