Digitalt Museum Digitalt Museum

Bälgkamera


Om objektet

Benämning:
Bälgkamera (Sakord)

Historik:
Produktion:
Tillverkare: Kodak
Tillverkare av kartong, ritning, stamp m.m.: Eastman
Användning:
Brukare: Eklund, Herman
Accession:
1963

Identifikationsnr:
NM.0265425+

Institution:
Nordiska museet

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Nordiska museet

Museets webbplats:
www.nordiskamuseet.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Därför kan informationens kvalitet variera. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Bälgkamera

Bälgkamera är en typ av hopfällbar kamera som hade sin storhetstid från sekelskiftet till slutet av 1950-talet innan småbildskameran slog igenom.

Eastman Kodak

Eastman Kodak Company, vanligen kallat Kodak, är en amerikansk multinationell tillverkare av kameror och fotografisk utrustning. Kodak är världens största leverantör av film för privata och kommersiella ändamål. Kodaks huvudkontor ligger i Rochester, New York, USA.

Kodak Xtol

Kodak Xtol är en framkallare för svart-vit negativfilm som produceras av Kodak. Xtol är en av de få framkallare som inte innehåller hydrokinon och anses vara bättre för miljön.

Kategori:Kodak

Kodak D-76

Kodak D-76 är en framkallare för svart-vit negativfilm som produceras av Kodak. D-76 är Kodaks standardframkallare, vilket innebär att den kan framkalla de flesta filmer med normala egenskaper. Kodak D-76 kom på marknaden år 1927, vilket gör den till Kodaks äldsta filmframkallare som produceras idag.

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...