Digitalt Museum Digitalt Museum

Kamera


Om objektet

Benämning:
Kamera (Sakord)

Titel:
Tessar

Historik:
Produktion:
1918 (1918 EFTER)
Tillverkare
Nettel
Zeiss
Tillverkningsort
Tyskland (DE), Sontheim am neckar
Tyskland (DE), Jena
Användning:
1960 (1960 FÖRE)
Brukare: Lundh, Gunnar
Brukningsort: Sverige (SE), Stockholm
Accession:
1961
Givare till museet: Lundh, Ester
Givare, ort: Sverige (SE), Skåne, Skåne, Helsingborg, Helsingborg

Identifikationsnr:
NM.0284946A-B

Institution:
Nordiska museet

Består av:
NM.0284946A Föremål Kamera
NM.0284946B+ Föremål Kamera

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Nordiska museet

Museets webbplats:
www.nordiskamuseet.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Därför kan informationens kvalitet variera. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Kamera

En kamera är en apparat som används för att ta fotografier. Ordet "kamera" kommer från latinets camera obscura vilket betyder "mörkt rum". Denna artikel behandlar främst stillbildskameror, se även artikeln om filmkameror. En kamera består av en ljustät kammare i vilken det i ena änden sitter ett objektiv eller motsvarande och i den andra något ljuskänsligt material. En bild projiceras på det ljuskänsliga materialet, och denna bild kan reproduceras till ett fotografi.

Hasselblad (kamera)

Hasselblad, HB eller hasselbladare är det vardagliga namnet på kameror gjorda av Victor Hasselblad AB (Hasselblad AB) i Sverige.

Brownie (kamera)

Kodak Brownie 2 var en lådkamera för rullfilm, som tillverkades från cirka 1930. Med 120-film fick man ut 8 bilder i format 6 x 9 cm.

Objektiv kamera

Objektiv kamera är en typ av bildvinkel, motsatsen till subjektiv kamera. Den objektiva kameran är endast närvarande i egenskap av kamera, inte som någon annan person som fallet är med subjektiv kamera.

Kamera (musikgrupp)

Kamera är en svensk musikgrupp bildad 2000 av Carl DeLorean, Joakim Hjelm och Kit Balance. Gruppen spelade till en början synthpop i stil med Pet Shop Boys och The Cure, men har på senare skivor alltmer utvecklats till att spela indierock.[1]

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...