Digitalt Museum Digitalt Museum

Kamouflagejacka


Om objektet

Benämning:
Kamouflagejacka (Sakord)

Identifikationsnr:
GFM.001477

Institution:
Gotlands Försvarsmuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Gotlands Försvarsmuseum

Museets webbplats:
www.gotlandsforsvarsmuseum.se

På museet finns föremål och fotografier som berättar om vårt gemensamma militärhistoriska arv. Många som har gjort militärtjänst eller arbetat inom försvaret kommer att känna igen kläder, utrustning, vapen, möbler och miljöer.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

FN-dagen

FN-dagen är en temadag som firas 24 oktober till minne av att FN-stadgan trädde i kraft den dagen efter att de fem permanenta medlemsstaterna i FN:s säkerhetsråd och en majoritet av medlemsstaterna hade ratificerat FN-stadgan. Högtidsdagen instiftades för att främja syftena, målsättningarna och resultaten som FN står för internationellt.

FN Minimi

FN Minimi (i Sverige kallad Ksp 90) är en belgisk helautomatisk, luftkyld lätt kulspruta som är konstruerad av Fabrique Nationale efter gasvridlås-principen. Namnet Minimi är en förkortning av franskans Mini Mitrailleuse, som betyder ”liten kulspruta”. Vapnet kan laddas antingen med standard NATO 5,56 mm-magasin (samma som Ak 5) eller med band ur en kassett. Banden består av lösa länkar (så kallad sönderfallande länk) och inte av hela band som till till exempel MG3. Minimi använder ammunition i kaliber 5,56 × 45 mm NATO, samma som till exempel Ak 5.

FN FAL

FN FAL är en automatkarbin konstruerad på 1950-talet av belgiska Fabrique Nationale (FN). FAL betyder Fusil Automatique Léger (Lätt automatiskt gevär).

FN-sekretariatet

Sekretariatet (engelska: United Nations Secretariat, franska: Secrétariat des Nations unies) är ett av Förenta nationernas sex huvudorgan. Dess uppgifter, organisation och befogenheter regleras av FN-stadgans 15:e kapitel. Sekretariatet är det verkställande huvudorganet inom FN.

Mall:FN

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...