Digitalt Museum Digitalt Museum

Om objektet

Benämning:
Vykort (Sakord)
Brevkort (Alternativt namn - Fackuttryck)

Historik:
Produktion - Tryckt:
Tillverkare, säker: Imp Granbergs Konstindustri Aktiebolags Förlag Stockholm

Motiv:
Brevbärare som delar ut post till barn.

Beskrivning:
Vykort med motiv av brevbärare som delar ut post till barn. Ej postat.

Påförd text:
Inskrift: Max Hägel
Inskrift: Brefkort - Carte postale, Weltpostverein - Union postale universelle, Correspondenzkarte - Dispisnice - Levelezö-Lap - Korespondencni listek, Dopisnica - Karta Korespondenzyjna, Briefkaart - Cartolina Postale - Postkarte - Tarjeta Postal - Postcard. Imp Granbergs Konstindustri Aktiebolags Förlag Stockholm.

Identifikationsnr:
POST.050908

Institution:
Postmuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Postmuseum

Museets webbplats:
www.postmuseum.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Det gör att mängden information och kvaliteten på de uppgifter som finns är mycket varierande. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Brevbärare

Brevbärare eller postiljon är de postfunktionärer, vilka beledsagar och övervakar den allmänna postgången.

Vykort

Vykort, postkort med en bildsida och plats för adress (och från 1905 även meddelande) på andra sidan.

Skolan för brevbärare

Skolan för brevbärare (franska: L'école des facteurs) är en fransk kortfilm från 1947 i regi av Jacques Tati, som själv spelar huvudrollen.[1] Den handlar om en cykelburen brevbärare som försöker dela ut sin post så snabbt som möjligt. Filmen blev en framgång och banade väg för Tatis långfilmsdebut Fest i byn från 1949, där han repriserar rollen som brevbäraren.

Privat postväsen

Privat postväsende, Postväsendet betraktas ofta som en statlig verksamhet och hade ofta sin upprinnelse i behov för kungamakt och militär att sköta sina kommunikationer. Genom historien har dock vid många tillfällen privata postföretag uppstått, som från tid till annan har förbjudits av monopollagstiftning.

Paket (postväsen)

Ett paket är inom postväsendet en lättare försändelse. Maxvikten av ett paket kan anses vara det som en normal man maximalt orkar hantera utan tekniska hjälpmedel. Denna vikt ligger på 35 kg även om att man numera i realiteten inte hanterar paket tyngre än 20 kg manuellt.

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...